Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/merca.se/public_html/Wordpress/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666
Bilens dag 2017 – D18000 och andra bilar
okt 282017
 

Enligt Bilens dag är ”Hela 85 procent av svenskarna har tillgång till minst en bil i hushållet, 37 procent har två bilar eller fler. Och de flesta, 64 procent, är beroende av bilen för att vardagen ska fungera.”

Oavsett hur kollektivtrafik byggs ut så finns ett behov av bilen. Om det sedan är eget ägande eller via pooler är en annan fråga. Behovet av frihet är stort och det kan inte kollektivtrafiken eller bilpooler lösa.

Jag skäms inte för att det står många bilar hemma hos oss, varav D18000 är en av dem. Att det måste till en förändring av hur bilen drivs är inte en fråga, frågan är hur. Dessvärre finns det alltför stora ekonomiska, och politiska, intressen att vidmakthålla det som gjort att vissa har makt. Betänk bl a oljekrisen på 70-talet med bensinransonering och ”mordet på el-bilen” (Who Killed the Electric Car) GMs försök att hyra ut el-bilar på 90-talet. Så..

Länge leve bilen!

Sorry, the comment form is closed at this time.